Over ons

Experts in 't kort

Rebecca van der Helm

Trainer ZwangerFit

Mijn naam is Rebecca van der Helm, en ik ben de trainster van ZwangerFit Leiden. Mijn achtergrond is HBO Beweegcoach, FitVak A+B, NASM Personal Training L4 en CrossFit L1.

Ik heb een paar jaar in de reguliere sportschool gewerkt en merkte daar dat er veel vraag was naar kennis m.b.t. het trainen van dames tijdens en/of na hun zwangerschap.
Geregeld komen er vragen naar voren over wat nu wel verstandig is om te doen en wat juist niet. Hiermee gaan we aan de slag tijdens het trainen. Alles valt aan te passen op hoe jij je die dag voelt.
Ook na de zwangerschap is het verstandig om goed naar je lichaam te luisteren en niet gelijk weer hard aan de slag te gaan. Ook hierin ga ik jou begeleiden.
Het herstellen van de zwangerschap gaat sneller met sporten dan het lichaam volledig rust geven. Maar wel op een verantwoorde en verstandige manier.

Met de opleiding YVLO-ZwangerFit ben ik gespecialiseerd in het trainen en begeleiden tijdens de zwangerschap en na de zwangerschap.
Met de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleidingen zal ik jou helpen om (weer) fit te worden/blijven, zowel tijdens als na de zwangerschap.
Zeker in deze maanden is het belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen!”

Barend van Zelm van Eldik

Fysiotherapeut, acupuncturist en osteopaat

Ik ben Barend. Ik ben mijn carrière begonnen als fysiotherapeut. Inmiddels ben ik acupuncturist, osteopaat en orthomoleculair therapeut.  Tijdens mijn werk als fysio heb ik mij voornamelijk gespecialiseerd in alle wervelkolom gerelateerde klachten. Daarnaast heb ik veel sporters begeleid in hun revalidatieproces. Inmiddels heb ik de studies acupunctuur, osteopathie en ortho-moleculaire therapie gedaan. Door het volgen van deze studies heb ik mij kunnen specialiseren in alle systemen waar het lichaam gebruikt van maakt en wat invloed kan uitoefenen op het bewegingsapparaat en eventuele klachten die ontstaan.

In mijn praktijk aan het Schuttersveld in Leiden behandel en begeleid ik dagelijks cliënten met een grote diversiteit aan (lichamelijke) klachten.

Binnen de cursus zwangerfit Leiden zal ik me bezig houden met het begeleiden of behandelen van zwangere vrouwen met lichamelijke klachten. Samen met Rebecca zal ik de inhoud van het programma vormgeven om ervoor te zorgen dat er op een verstandige en leuke wijze gesport wordt. Verder zal ik door het geven van presentaties of cursussen meer inzicht geven in zwangerschap en wat dit voor invloed heeft op het lichaam. Welke complicaties en of blessures je tegen kunt komen en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Rob Versteeg

Eigenaar Crossfit071

Mijn naam is Rob Versteeg en ik ben mede eigenaar van Crossfit 071 in leiden. Tevens geef ik al 15 jaar tennisles aan volwassenen en kinderen in de leeftijd van 5 tot 85 jaar.
Mijn ervaring is dat sporten onder begeleiding het meest efficiënt, kleinschalig en resultaat gericht is. Daarbij komt bij dat de ervaring van een leraar ervoor zorgt dat mensen ontspannen en zonder zorgen kunnen sporten, wat een beter resultaat oplevert en blessures tot een minimum beperkt. Voor het zwangerfit programma hebben we voor een zelfde opzet gezorgd. Onder begeleiding van Rebecca van der Helm, een Yvlo-zwangerfit gediplomeerde trainster zorgen wij voor de nodige kennis en ervaring met betrekking tot zwangere en net bevallen dames.