Over Zwangerfit

Verantwoord sporten

Waarom sporten tijdens de Zwangerschap of na je bevalling?

Sporten bij Zwangerfit Leiden? Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat sporten tijdens de zwangerschap niet alleen beter is voor de Moeder, maar ook voor de baby. Wie fit blijft zal ook sneller herstellen na de zwangerschap, ervaart vaak minder pijn tijdens haar zwangerschap en is beter voorbereid op haar bevalling. 

6 weken na de bevalling krijgen de meeste vrouwen al snel weer een groen licht om te gaan sporten van de verloskundige. Maar vaak wordt er vergeten dat herstel van spieren en je lichaam langer duurt. Onder begeleiding sport van iemand die hier kennis over heeft zorg je er voor dat je sneller opbouwt op een verantwoordelijke manier en je minder last blijft houden van kwaaltjes zoals urineverlies en bekkenpijn.

Waarom Zwangerfit Leiden?

In het kort: Zwangerfit Leiden is een actieve zwangerschapscursus met als doel het behouden of verbeteren van de conditie, het onderhouden van de spierkracht en het overdragen van kennis.
Als je meer wilt weten over de inhoud van het programma klik dan hier.
Zwangerfit Leiden staat voor sporten op een verantwoordelijke maar ook zeker gezellige manier. De lessen worden zo opgesteld dat elke vrouw, zwanger of net bevallen kan meedoen op haar niveau. Daarnaast willen we ook graag antwoord gegeven op de vragen van zwangere of net bevallen vrouwen op sportgebied. Denk hierbij aanvragen zoals 

  • Tot wanneer kan je sporten tijdens de zwangerschap?
  • Hoe kan ik weer opbouwen met sport na mijn zwangerschap?
  • Wanneer kan ik weer beginnen met sporten na mijn bevalling?
  • Welke oefeningen kan ik doen tijdens mijn zwangerschap? 

Deze vragen en meer worden tijdens de les behandeld door zelf te sporten onder begeleiden van een Yvlo-Zwangerfit docente. Daarnaast zullen we tijdens informatiebijeenkomsten ook meer informatie verschaffen over je zwangerschap, de bevalling, opbouwen na de bevalling en je lichaam.

 

ZwangerFit Leiden

Zwangerfit Leiden is ontstaan uit drie verschillende hoeken waardoor wij ons ook meteen onderscheiden. Door de bundeling van kennis vanuit een Yvlo-Zwangerfit docente (Rebecca van der Helm), de oprichter en eigenaar van Crossfit071 (Rob versteeg) en de eigenaar van Fysiopraktijk Doortast (Barend van Zelm), zorgen wij voor een unieke combinatie van kennis vanuit de Fysiotherapie wereld, Zwangerfit en Functionele training. Daarnaast bieden wij het programma aan op twee locaties binnen (Willem Barentszstraat 3 en Schuttersveld 91) en een mogelijkheid om naar buiten te gaan. (Singel Park). Er zijn 2 momenten waarop je mee kunt doen op verschillende dagen. Je hoeft dus niet elke week op hetzelfde tijdstip te komen of te kunnen.
Daarnaast is het ook mogelijk om je kindje mee te nemen, mocht je geen oppas hebben.