Het programma

Wat kan je verwachten

In het kort een sportieve informatieve Cursus van 10 lessen voor zwangere dames en nieuwe moeders.
Dat betekend op de eerste plaats natuurlijk Sporten!
De Zwangerfit lessen verschillen per keer en per locatie. Tijdens de lessen kijken we op individueel niveau wat iedereen kan. Doordat de groepen klein zijn en de trainer de ervaring en kennis heeft kunnen we elke beweging aanpassen aan de vrouwen die mee doen. De een kan en wil meer intensiteit en de ander doet het juist liever rustig aan.
De ene les focussen we op conditie, de keer daarop doen we een circuit, of focussen we vooral op (opbouw) van kracht en als het weer het toelaat gaan we naar buiten. (Dit wordt vooraf gemeld!)

Tijdens de Zwangerfit lessen zal er een ook klein stukje theorie worden behandeld. Naast het uurtje (of uren) die je komt sporten doe je namelijk ook nog heel veel andere dingen. Op die manier geven we je handvatten mee om actief te blijven of gemakkelijk te blijven bewegen op andere momenten. Aan bod komen vragen als: Waar moet ik opletten tijdens de zwangerschap. Wat kan je nu juist wel doen, en waar kan ik beter voorzichtig mee zijn. Kan ik nou wel of niet hardlopen tijdens mijn zwangerschap? En na de bevalling, waar let je op, wanneer kan ik weer beginnen met sporten, en wat kan ik nu en waar kan ik beter even mee wachten?

Wist je dat:

Veel baby’s in de buik in slaap vallen door de bewegingen die je tijdens het sporten maakt?

Er tegenwoordig een richtlijn bestaat met fysieke testjes die je kunt doen om te kijken of je weer kan beginnen met hardlopen of een andere High Impact sport?

Sporten zowel goed is voor lichaam als voor je geest?

Je tijdens de zwangerschap gewoon kan sporten, maar op een lagere intensiteit?

“Let us make pregnancy an occasion when we appreciate our female bodies.” – Merete Leonhardt-Lupa

“The strength of motherhood is sometimes greater than natural laws.”

 

Extra informatie avonden vanaf 2024
Naast de gewone lessen zullen wij eens in de 6 maanden (of naar behoefte) een informatie avond aanbieden voor de zwangere dames, een partneravond (tegen een kleine betaling) voor zwangere dames en hun partner en voor de nieuwe moeders zal er een informatieavond zijn over sporten en jouw lichaam en leven na de zwangerschap.

De informatieavonden voor de Zwangere dames zal zich vooral focussen op wat er gebeurd tijdens je zwangerschap en bevalling en de eerste 6 weken na je bevalling. In de partneravond gaan we hier ook op in, maar nemen we ook de rol van de Partner erbij.
Denk aan onderwerpen zoals emoties en veranderingen in je lichaam, de verschillende stadia in je bevalling, bevalling houdingen, ademhaling etc.

Tijdens de informatieavond voor nieuwe moeders behandelen we onderwerpen waar veel nieuwe moeders vragen over hebben, denk hierbij dan aan Voedsel (Op je oude gewicht terug komen), Mindfulness (Hoe houd ik alle ballen hoog), (Bekken) fysiotherapie en Osteopathie (Hulp bij pijn na je zwangerschap of voor je baby), en sporten na je bevalling (Wanneer kan ik weer doen wat ik deed voor ik zwanger werd).